Blog Blog

Verbouwen en verhuizen tijdens de coronacrisis: Marco en Sandra doen het

Marco (49) kocht samen met zijn vrouw Sandra (46) een verouderde villa op een stuk land van meer dan een hectare in Voorschoten. Na een flinke verbouwing trekken zij deze zomer samen met hun vijf kinderen in hun droomhuis. Marco vertelt erover in deze blog.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 16/05/2020
Marco En Sandra

“Met ons samengestelde gezin (vier meiden en één jongen tussen de twaalf en twintig jaar) wonen we in een ruime tussenwoning. Maar we hebben altijd al een keer een kavel willen kopen en zelf een huis willen bouwen. Toen we deze villa voorbij zagen komen, leek het too good to be true.

De villa van 220 vierkante meter heeft een grote centrale hal met een linker- en rechtervleugel. Het land dat erbij hoort ligt in historisch natuurgebied en beslaat 10,5 duizend vierkante meter. Waar vind je nou zoiets in de randstad?”

Eén keer in je leven

We lieten bouwkundigen naar de vervallen villa kijken. De conclusie was dat het huis volledig gestript en verbouwd moest worden. Maar ondanks alle mitsen en maren dachten we: zoiets komt maar één keer in je leven voorbij. Dit moeten we gewoon doen!

Sinds januari is de verbouwing aan de gang. Gelukkig hebben we weinig last gehad van de coronacrisis. Omdat wij er nog niet wonen en door de ruimte in de villa kan iedereen veilig en met voldoende afstand aan de slag. Alleen de levering van de keuken is uitgelopen, die moet uit Duitsland komen. We hopen eind juni in de villa te kunnen trekken.

Huis verkopen tijdens de coronacrisis

Bij de verkoop van onze huidige woning hebben we wel degelijk last van de coronacrisis. Sinds de uitbraak in Nederland hebben we geen bezichtigingen meer gehad. Ik denk dat mensen nu toch een beetje voorzichtiger zijn. Daarnaast zit je ook in een hogere prijsklasse, wat de verkoop ook lastiger maakt.

Ik ben er gelukkig nog vrij relaxed onder, al zijn de dubbele lasten die we nu betalen natuurlijk heel vervelend. Het meest vervelende vind ik, dat zo lang je oude huis nog niet verkocht is, je als het ware in twee werelden leeft. Je bent dan toch bezig met allerlei rompslomp. Hopelijk hebben we dus ons huidige huis alsnog snel verkocht!

Toch probeer ik me niet druk te maken. We kijken vooral met het hele gezin erg uit naar het moment dat we onze eigen prachtige villa kunnen betrekken!”