Blog Blog

Verbouwen? Zo verhoog je de waarde van je woning

Als je van plan bent te verbouwen, dan is het handig om te weten welke klusjes ervoor zorgen dat de waarde van je woning doorgaans stijgt. Zo steek je niet alleen geld in je woning, maar levert het ook wat op als je de woning later wilt verkopen. Wij geven je 3 tips.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 22/05/2022
Man Uitgeput Na Klussen

1. Isolatie

Goede isolering van je woning levert je direct wat op: je bespaart al snel 30 procent op je gasrekening. Bovendien zijn potentiële kopers blij met een goed geïsoleerd dak, geïsoleerde muren en vloeren. Oftewel, je haalt je investering er makkelijk uit. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan het plaatsen van dubbel glas. De energiekosten dalen en als je in een drukke straat woont, helpt het ook nog eens tegen geluidsoverlast.

2. Achterstallig onderhoud

Maar liefst 68 procent van de huizenkopers geeft aan een woning te willen kopen die 'af', oftewel instapklaar is. Het is dus altijd nuttig om onderhoud te plegen aan je woning. Denk bijvoorbeeld aan klussen aan het dak, een mooie parketvloer leggen of de muren een lik verf geven. Je geniet er zelf van als het af is en het kan je woning een stuk aantrekkelijker maken voor eventuele kopers.

3. Ruimte creëren

Zeker in stedelijke gebieden is ruimte een groot goed. De oppervlakte van een woning heeft dan ook veel invloed op de prijs. Heb je bijvoorbeeld een zolder die niet gebruikt wordt, dan kun je die bewoonbaar maken en bereikbaar maken met een vaste trap. Of je kunt je woning uitbouwen met een dakkapel of serre. Je profiteert zelf direct van de extra ruimte en bij een verkoop in de toekomst levert het ook wat op.     

Badkamer of keuken verbouwen?

Wil je een nieuwe badkamer of keuken? Houd dan in gedachten dat smaken erg kunnen verschillen. Misschien hou jij van een landelijke keuken, maar houdt de potentiële koper meer van modern. Een keuken of badkamer opknappen doe je dus meer voor je eigen woongenot, het levert niet per se een grote meerwaarde op voor je woning.

 

Lees meer over verbouwen