Hoeveel wil je maximaal lenen?

Voordat je een huis gaat kopen, wil je natuurlijk weten hoeveel je maximaal kunt lenen. Maar het is ook verstandig om van te voren te bedenken hoeveel je maximaal wílt lenen. 


Als eigenaar van een woning loop je tegen verschillende kosten aan. Natuurlijk je gas, water en licht, maar bijvoorbeeld ook gemeentelijke heffingen voor woningbezitters. Deel je een voordeur, dan heb je ook te maken met een maandelijkse bijdrage voor de Vereniging van Eigenaren (VvE). Daarnaast is het verstandig om een spaarpotje aan te leggen, mocht er bijvoorbeeld lekkage optreden en/of iets in de woning kapot gaan.

Het is daarom goed om van te voren in kaart te brengen hoeveel je per maand kwijt bent aan dit soort vaste lasten en hoeveel je daarnaast nog maximaal wil besteden aan de aflossing van je hypotheek. Het kan zijn dat dit bedrag lager is dan het maximale bedrag dat je volgens de hypotheekregels mag besteden. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt bij de hypotheek die je afsluit. Nu en in de toekomst.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Onze adviseurs helpen je graag jouw financiële situatie in kaart te brengen. Zodat je inzichtelijk krijgt hoeveel je maximaal kunt en wilt lenen. Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

 

Bereken je maandlasten

Wil je weten hoe hoog je maandlasten zijn bij een bepaald hypotheekbedrag? Bereken het binnen 30 seconden met onze handige rekentool.

Wil je eerst weten hoeveel je maximaal kunt lenen? Ook daar hebben we een rekentool voor.