31-5-2018

Voortaan kun je gratis je BKR-registratie inzien

Over de nieuwe privacywet AVG heb je vast al heel veel gehoord, maar wist je dat het door deze wet nu ook mogelijk is om gratis je schulden in te zien die bij het BKR geregistreerd staan? Je moet dan wel een maand op je gegevens wachten. Wil je sneller je BKR-registratie inzien, dan moet je daarvoor nog steeds betalen.

Gevolgen voor je hypotheek

Als je een negatieve registratie hebt bij Bureau Kredietregistratie, dan kan dat problemen geven bij het afsluiten van een hypotheek. Ook nadat je de schuld of betalingsachterstand hebt afgelost, blijft de registratie namelijk nog vijf jaar staan. Daarom is het nuttig om je BKR-registratie op te vragen. Zo weet je waar je aan toe bent tijdens je eerste hypotheekgesprek.

Gratis, maar wel langzaam en één keer per jaar

Door de AVG is BKR verplicht om je gratis jouw gegevens te laten inzien. Dat kun je doen door dit formulier te downloaden, in te vullen en per post op te sturen samen met een kopie van je legitimatiebewijs. Je moet er wel geduld voor hebben, want je krijgt binnen vier weken bericht van BKR. Wil je sneller je BKR-registratie zien, dan moet je nog altijd betalen. Ook als je vaker dan eenmaal per jaar inzicht wilt, is een betaald abonnement nodig.

Meer weten over je BKR en je hypotheek? Lees hier meer! Of maak eens een afspraak met één van onze experts voor een onafhankelijk advies voor jouw situatie!