31-7-2018

Steeds meer tweede woningen als investering

In 2017 had nog zo’n tien procent van de Nederlandse particuliere beleggers een tweede woning. Een jaar later is dat percentage flink gestegen tot 44 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van Cashcow, platform voor particuliere beleggers, onder hun lezers. De tweede woning naast het eigen huis in Nederland kan zowel in eigen land als in het buitenland staan. 

Vertrouwen in de belegging

Het onderzoek laat ook zien dat het verschil in vertrouwen groot is ten opzichte van vorig jaar. In 2017 zei 24,2 procent een tweede woning een goede belegging te vinden. In 2018 is dat maar liefst 41 procent. Dat past natuurlijk goed bij de stijging van het daadwerkelijk aangeschafte aantal tweede woningen. Van de respondenten wil 19 procent dit jaar nog een tweede woning kopen en 16 procent twijfelt hierover. Vijf procent heeft de tweede woning te koop staan op dit moment. 

Flinke daling in verhuur

Vorig jaar zei 25 procent van de respondenten nog dat ze de tweede woning niet wilden verhuren. Dat is in 2018 gestegen tot 53 procent. Het lijkt erop dat verhuren dus niet erg populair meer is. Cashcow ziet daarin een groot verschil met bijvoorbeeld de Chinese woningmarkt. Daar is het juist heel gebruikelijk om zelfs drie, vier of meer huizen te kopen en inkomsten te genereren door deze te verhuren. Ondertussen worden de woningen meer waard en zijn het dus ook beleggingen voor de lange termijn. 

Wil jij een tweede woning kopen?

Maak een afspraak bij De Hypotheker. Onze hypotheekadviseur vertelt je meer over de financiering van een tweede huis. Het eerste gesprek is voor onze rekening.

  • We vertellen alles wat je moet weten als je een tweede woning wilt kopen;
  • We zoeken uit óf en hoe je een tweede woning kunt financieren;
  • We adviseren je over hypotheken en risico’s.