Actueel Nieuws

7 tips om je huis herfstklaar te maken

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 16-10-2020
Dakgoot schoonmaken herfst bladeren
De eerste herfstbuien zijn alweer gevallen. Is jouw woning hier goed op voorbereid? Zorg ervoor dat je huis zijn waarde behoudt met deze 7 tips voor de herfst en winter.

1. Kijk je dak en dakgoten na

Het dak onttrekt zich aan het oog en wordt vaak over het hoofd gezien. Verwijder bladeren, vuil en dennennaalden uit de dakgoten en kijk even na of er geen pannen los liggen. Controleer ook of er geen lekken zijn in het dak en rond de schoorsteen.

2. Controleer de bestrating rond je woning

Voor er sneeuw valt, kan je even nakijken of er geen losliggende klinkers zijn. Repareer deze voordat ijzel ongevallen kan veroorzaken.

3. Vervang de filters in de woning

Vervang filters van airconditioningsystemen, kachels, droogkasten en verwarmingselementen. Schone filters zorgen voor een gezondere leefomgeving.

4. Last van lekkende kranen? Herstel ze nu!

Voor de temperaturen onder nul zakken, is het verstandig om te controleren of de kranen in de keuken, badkamers en het washok niet lekken. Zo bespaar je de tijd en het geld die nodig zijn om een gesprongen kraan in de winter te repareren!

5. Maak jouw open haard winterklaar

In de herfst- en wintermaanden is het lekker om op te warmen bij de open haard. Verwijder oude assen en kijk na of de schoorsteen vrij is. Roep indien nodig de hulp in van een professionele schoorsteenveger.

6. Boiler ontkalken

In een boiler kan kalkaanslag optreden, dat kan zorgen lekkages. Kalkaanslag verwijderen is dus de boodschap en check ook even of er geen roest ontwikkelt in de ketel. Als je boiler oud en verroest is, doe je er beter aan om een energie-efficiënte boiler aan te schaffen.

7. Check ramen en deuren op kieren en spleten

Kijk na of de lijsten rond deuren en ramen in goede staat zijn. Zware gordijnen kunnen helpen om tocht tegen te houden.

 

Vergeet ook je verzekeringen niet


Een goed verzekerde woning bespaart je veel zorgen. Ben jij goed verzekerd? Bij De Hypotheker vind je alle verzekeringen die je als huiseigenaar nodig hebt tegen uiterst concurrerende tarieven en ben je verzekerd van uitstekende service.