Actueel Nieuws

Nieuwe rekentool: maximale hypotheek berekenen voor ondernemers

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 2-12-2019
Jazeker! De Hypotheker heeft een nieuwe rekentool gelanceerd, waarmee zzp'ers en andere zelfstandig ondernemers in een handomdraai hun maximale hypotheek kunnen berekenen.

Driekwart van de zelfstandig ondernemers verwacht dat een hypotheek afsluiten lastiger is voor hen dan voor mensen in loondienst. Vaak weten zij niet dat de hypotheekregels voor ondernemers zijn versoepeld en dat ondernemers al na twaalf maanden zelfstandigheid een hypotheek kunnen afsluiten. Dat blijkt uit een onderzoek dat wij uitvoerden onder een groep zzp'ers en ondernemers.


Nieuwe rekentool

Om ondernemers snel een indicatie te kunnen geven van hoeveel hypotheek zij kunnen krijgen, hebben wij een nieuwe rekentool ontwikkeld. De rekentool is onderdeel van de bestaande tool "Hoeveel kan ik lenen?". Voorheen kon deze alleen gebruikt worden door mensen in loondienst, maar nu hebben we een module toegevoegd voor ondernemers. 

Je vindt de module door naar de "Hoeveel kan ik lenen?" tool te gaan en te klikken op de rekenmachine, naast het bruto jaarsalaris. Vervolgens kies je voor 'Zelfstandige'. Zorg dat je je aangiften inkomstenbelasting en de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar bij de hand hebt.

Naar de tool arrow_forward