Actueel Nieuws

14 duizend mensen krijgen betaalpauze voor hypotheek

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 18-4-2020
Klein huisje in handen
Tot nu toe hebben ongeveer 14 duizend mensen een betaalpauze gekregen op de aflossing van hun hypotheek, omdat zij door de coronacrisis de lasten niet meer kunnen dragen.

Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De vereniging heeft een Corona Monitor opgesteld, waarin te zien is wat banken doen om consumenten en bedrijven te steunen in deze tijd.


Uitstel van één tot drie maanden

In de meeste van de 14.000 gevallen gaat het om een betaalpauze van één tot en met drie maanden. De te betalen hypotheeklasten worden niet kwijtgescholden, maar zullen in een later stadium alsnog moeten worden betaald. Naast de betaalpauze op de hypotheek hebben 3.500 huishoudens een pauze gekregen op de aflossing van een lopende consumptieve lening.

Naast consumenten werden ook zo’n 105.000 ondernemers gesteund. In totaal is er met het uitstellen van aflossingen en het bieden van leningen aan bedrijven door banken zo’n 5,4 miljard euro gemoeid.


Vragen tijdens de coronacrisis

Heb jij een vraag over jouw hypotheek of financiële situatie tijdens de coronacrisis? Wij zetten de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rijtje.