Actueel Nieuws

Aanbod koopwoningen met 3% gestegen

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 12-5-2020
Te koop bord makelaar
Het aantal te koop gezette woningen tijdens de intelligente lockdown ligt ruimt drie procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Makelaars krijgen ruim dertig procent meer contactverzoeken dan vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van Funda en van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM). Voorzitter van de NVM Onno Hoes stelt dat makelaars merken dat de markt gezonder en stabieler wordt.

In de weken van de coronacrisis werden in de prijsklasse tussen de drie en vier ton ruim vijf procent meer woningen verkocht dan in de weken voor de crisis. Opvallend is dat in de prijsklasse tot € 150.000 en vanaf 1 miljoen euro juist vijf procent minder woningen verkocht zijn.


Grote regionale verschillen

De verschillen per regio zijn groot. In Utrecht werd tijdens de crisis ruim tien procent meer verkocht, terwijl dat in Amsterdam en Den Haag juist tien procent minder was dan in de weken voor de crisis. In de regio's Zuidwest-Friesland, Zuidoost-Drenthe en Haarlemmermeer werd er ruim een kwart meer verkocht tijdens de crisis. In de regio's Limburg, Bergen op Zoom en Zeeuws-Vlaanderen is het aantal verkochte woningen juist met meer dan een kwart gedaald.

Huis bezichtigen tijdens coronacrisis

Een huis bezichtigen kan nog steeds volgens de richtlijnen van de RIVM. Er zijn dan maximaal twee personen tegelijk in de woning, er wordt 1,5 meter afstand gehouden en de woning wordt na iedere bezichtiging gedesinfecteerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, die eens in de twee weken verstuurd wordt.