Actueel Nieuws

April was ondanks coronacrisis een topmaand qua hypotheekaanvragen

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 4-5-2020
2020 geld en huisje
In april 2020 zijn er ruim 56 duizend hypotheken aangevraagd. Dat is 83 procent meer dan het gemiddelde aantal aanvragen in april tijdens de afgelopen vier jaar.

Dat maakte het Hypotheken Data Netwerk (HDN) onlangs bekend. Ruim 29 procent van deze aanvragen is afkomstig van oversluiters. Het aandeel oversluiters is in een jaar tijd bijna verdubbeld: van 15,2 naar 29,2 procent. Veel woningbezitters willen profiteren van de huidige lage hypotheekrentes en kiezen er daarom voor hun hypotheek over te sluiten.

Kopers blijven ook actief

Niet alleen oversluiters, maar ook kopers blijven actief op de huizenmarkt. Het aantal huizenkopers was in april zelfs groter dan voor de coronacrisis. Wel ziet het HDN een tempering van de stijging onder de verschillende typen huizenkopers. De grootste tempering is te zien bij de 'opstromers'. Dit zijn mensen die een woning kopen die aanzienlijk duurder is dan hun huidige woning.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, die eens in de twee weken verstuurd wordt.