Actueel Nieuws

Dit zijn de best gelezen artikelen van 2020

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 29-12-2020
hypotheek-zzp-berekenen-man-met-laptop
De laatste dagen van 2020 zijn aangebroken. Tijd voor een jaaroverzicht: dit zijn de meest gelezen artikelen van 2020 op hypotheker.nl.

1. Starters betalen vanaf 2021 geen overdrachtsbelasting meer

Het was groot nieuws deze zomer: het kabinet was voornemens om de overdrachtsbelasting van twee procent voor starters te schrappen. Dat scheelt je op een huis van € 300.000 al € 6.000! Langzaam werd er meer bekend over de regelgeving en werden er voorwaarden toegevoegd en aangepast. Wij geven je graag een overzicht van de definitieve regels.

Overdrachtsbelasting: de definitieve regels arrow_forward


2. Heeft het coronavirus invloed op de hypotheekrente?

Het coronavirus stak in het begin van het jaar in veel landen de kop op en dat zorgde voor veel vragen. Zo waren veel mensen nieuwsgierig of het virus een effect zou hebben op de hypotheekrente. Onze experts verwachtten dat de hypotheekrente voorlopig nog wel even laag zou blijven. Nu, 10 maanden later, blijkt dat zij hierin gelijk hebben gekregen.

Invloed corona op de hypotheekrente arrow_forward


3. Energielabel wordt 25x zo duur

Volgend jaar moet een energiedeskundige verplicht een woning bekijken voordat een energielabel toegekend mag worden. Het gevolg is dat de kosten voor een energielabel kunnen gaan oplopen tot wel € 190. Tot nu toe betaalde je slechts administratiekosten à € 7,50. Het label kan dus wel 25 keer zo duur worden! Genoeg redenen om nog op de valreep een energielabel in 2020 aan te vragen.

Energielabel 25x zo duur arrow_forward

4. Wat is jouw maximale hypotheek in 2021?

Ieder jaar publiceert het Nibud nieuwe woonquotes, waarop de leennormen van het volgende jaar worden gebaseerd. Wij publiceerden vast wat rekenvoorbeelden om aan te tonen of je volgend jaar meer of minder kunt lenen. Vanaf 1 januari kun je met onze rekentool je maximale hypotheek voor 2021 berekenen.

Je maximale hypotheek in 2021 arrow_forward


5. Wat verandert er qua hypotheekregels in 2021?

In 2021 gaan er een aantal dingen veranderen op hypotheekgebied, zoals een hogere NHG-grens, een andere weging van het 2e inkomen en studieschulden en de afschaffing van overdrachtsbelasting voor starters. Wij zetten alle veranderingen voor je op een rijtje.

Veranderingen 2021 arrow_forward