Actueel Nieuws

Heel Holland klust: toename van 84 procent

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 24-7-2020
man klussen verven verbouwen moe
In het tweede kwartaal van 2020 zagen wij een toename van 84 procent (in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar) in het aantal hypotheken bestemd voor verbouwing en/of verduurzaming van een woning.

Deze cijfers wijzen er op dat Nederlanders massaal aan het klussen zijn geslagen tijdens de coronacrisis. Het gaat dan bijvoorbeeld om nieuwe dakkapellen, kozijnen of andere grote renovaties. VLOK, de vereniging voor vakmensen, geeft aan dat de agenda van veel vakmensen volledig volgeboekt zit.

Oorzaken toegenomen verbouwingen

Er zijn verschillende oorzaken te noemen voor deze toename. Sommige mensen hebben geld kunnen sparen tijdens de crisis door het gebrek aan uitjes buiten de deur. Ook gaan er minder mensen op vakantie, waardoor ze wat extra te besteden hebben. En door het vele thuiswerken hebben mensen meer behoefte aan extra ruimte en/of het opknappen van de woning. 

Overwaarde verzilveren

Door de stijgende huizenprijzen hebben veel mensen overwaarde op hun woning. Ze kiezen er nu voor deze te verzilveren en te gebruiken voor het verbouwen of verduurzamen van hun huis.

Wil jij ook een verbouwing financieren door middel van een tweede hypotheek? Lees meer over een tweede hypotheek afsluiten.