Actueel Nieuws

Hypotheekrente blijft licht stijgen

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 14-4-2020
Huisje met geld stijgend
Sinds een paar weken zien we de hypotheekrentes licht stijgen. Een belangrijke oorzaak is het coronavirus en de invloed hiervan op de financiƫle markten.

Op 19 maart voorspelden wij een mogelijke stijging van de hypotheekrentes. De eerste stijgingen in de gemiddelde rentestanden zagen we inderdaad in de daarop volgende week. Het coronavirus begon toen een steeds grotere rol te spelen in de wereld en het antwoord op de vraag hoe lang de crisis zou gaan duren werd steeds onzekerder.


Lichte stijging

Sindsdien zien wij elke week een lichte stijging in de gemiddelde hypotheekrentes. Die stijging is het grootst bij de rentestanden voor hypotheken met rentevaste periodes van 10 en 20 jaar. Daar zijn de rentepercentages gemiddeld met 0,1 procent gestegen. Voor zowel de korte (5 jaar) als lange (30 jaar) rentevaste periodes zijn de rentes gemiddeld tussen de 0,06 en 0,08 procent gestegen.


Actuele rentestanden

De stijgingen zijn vooralsnog licht en de hypotheekrente ligt nog steeds historisch laag. Je kunt de actuele rentestanden hier bekijken. Daarnaast voorspellen drie economische experts van ING, ABN AMRO en Obvion wat de hypotheekrentes de komende tijd gaan doen in de Rentebarometer.

Naar rentebarometer arrow_forward