Actueel Nieuws

Minder woningen verkocht door coronacrisis

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 3-4-2020
Verkocht bord makelaar
Sinds het begin van de coronamaatregelen half maart, zijn er in Nederland twaalf procent minder woningen verkocht, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de NVM. Ook werden er negen procent minder woningen te koop gezegd, maar deze trend was eind vorig jaar al zichtbaar. Omdat er nog steeds grote krapte heerst op de huizenmarkt, is er n nog geen daling van de huizenprijzen gesignaleerd. Gemiddeld genomen wordt er voor woningen nog steeds boven de vraagprijs betaald.

Bekijk de actuele huizenprijzen arrow_forward


Bezichtigingen 

Volgens Onno Hoes, voorzitter van de NVM, worden bezichtigingen nu vaak eerst digitaal gedaan. Bij grote interesse kan het huis echt bezichtigd worden, maar er mogen slechts drie personen tegelijk in de woning aanwezig zijn, inclusief makelaar. 

Consumentenvertrouwen

Het is nog onduidelijk in hoeverre de coronacrisis de huizenmarkt gaat raken. Als de crisis lang aanhoudt, zal het consumentenvertrouwen wel dalen en dit kan effect hebben op de prijzen. Daarnaast zijn er steeds meer hypotheekverstrekkers die hun hypotheekrente verhogen. Vooralsnog is het aantal hypotheekaanvragen erg hoog.

Natuurlijk houden wij je op de hoogte van het actuele nieuws rondom de huizenmarkt en de coronacrisis. Houd onze Actueel pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws.