Actueel Nieuws

Stijging hypotheekrente lijkt voorbij

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 3-9-2020
Sinds het begin van de coronacrisis is de hypotheekrente gaan stijgen. Nu afgelopen week meer dan 15 aanbieders hun rentetarieven hebben verlaagd, lijkt de hypotheekrente nu juist weer te gaan dalen.

De afgelopen twee kwartalen is de hypotheekrente steeds gestegen, met als belangrijkste reden de economische onzekerheid als gevolg van de coronacrisis. Aan deze rentestijgingen lijkt nu een eind te zijn gekomen. 


Een daling van 0,03 procent

Midden maart bedroeg het gemiddelde rentepercentage voor NHG-hypotheken met een rentevaste periode van 20 jaar 1,49 procent. Dezelfde rente was begin augustus gestegen tot 1,69 procent. Sinds die tijd zien we weer een lichte daling en bedraagt de rente nu 1,66 procent.

Bekijk huidige rentestanden arrow_forward


Een verdere daling van de hypotheekrente?

De verwachting is dat de hypotheekrente de komende periode nog verder licht zal dalen. Nu de EU een overeenstemming heeft bereikt over een herstelfonds ter waarde van 750 miljard euro lijkt het vertrouwen in de economie weer wat toe te nemen.  

Meer weten? Lees ons persbericht, waarin we uitgebreid vertellen over de renteontwikkeling van de afgelopen tijd en de renteverwachting voor de komende periode.

Naar persbericht arrow_forward