Actueel Nieuws

Woningen buiten de stad veel populairder tijdens coronacrisis

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 28-7-2020
Huis aan zee in duinen
Vanaf het moment dat het kabinet opriep om zoveel mogelijk thuis te werken vanwege het coronavirus, is de interesse in woningen buiten de stad flink gestegen.

Dat blijkt uit gegevens van het Kadaster. In de eerste drie maanden van de coronacrisis nam de opgevraagde informatie over koopwoningen buiten de stad flink toe ten opzichte vanĀ dezelfde periode vorig jaar. Ook nam de vraag naar informatieĀ over woningen in de stad af.


Bron: Kadaster.nl

Ieder voorjaar een toename

Ieder voorjaar is er een toename te zien in de interesse voor woningen in minder stedelijke gebieden. Maar waar die toename normaal gesproken zo'n twee procent is, was die in de coronatijd maar liefst dertien procent.

Of deze groei alleen te wijten is aan het coronavirus, is lastig te zeggen. Het Kadaster ziet door de jaren heen een toename in de interesse naar wonen buiten de stad. Dit is ook een gevolg van de sterk gestegen huizenprijzen in de grote steden.


Bekijk de huizenprijzen

Benieuwd naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland of in jouw provincie of stad? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Naar de huizenprijzen arrow_forward