Actueel Nieuws

62% huizenkopers biedt boven de vraagprijs

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 4-3-2021
Verkocht bord makelaar
In januari en februari van 2021 heeft 62 procent van de huizenkopers boven de vraagprijs geboden. Dat is een stijging van 11 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van Makelaarsland. Vooral in het prijssegment tussen de twee en drie ton wordt veel overboden: maar liefst 75 procent van de biedingen ligt boven de vraagprijs. In 2017 was dat nog maar het geval bij 22 procent van de biedingen.

Maar ook op duurdere woningen wordt veel overboden. Bij huizen tussen de vier en vijf ton is dat 70 procent en bij huizen tot 1 miljoen euro is dat 13 procent. Het aantal biedingen onder de vraagprijs is juist lager dan ooit. 29 procent van de huizenkopers brengt een bod onder de vraagprijs uit en 7 procent biedt precies de vraagprijs.

Makelaarsland hield een steekproef onder ruim honderd woningzoekers. Daaruit bleek dat één op de drie zoekenden hun budget gedurende de zoektocht heeft verhoogd. Ook heeft één derde het zoekgebied vergroot en/of de wensenlijst voor de woning aangepast.

Boven de vraagprijs bieden? Hier let je op arrow_forward