Actueel Nieuws

9 van 10 huizenkopers staat niet stil bij mogelijke relatiebreuk

Slechts 11 procent van de mensen die in 2020 een huis hebben gekocht, heeft daarbij stilgestaan bij het thema scheiding/relatiebeëindiging. Een jaar eerder was dit percentage nog twintig procent.

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 3 min
Laatste update: 18-1-2021
Scheiding sleutels huisje

Dat blijkt uit onderzoek van Munt Hypotheken onder ruim 1.000 Nederlanders met een hypotheek. Directeur van Munt Ellen Hensbergen vindt het een zorgelijke ontwikkeling, aangezien één op de drie relaties momenteel eindigt in een breuk.

Jongeren maken meer afspraken

Driekwart van de ondervraagden gaf aan geen of weinig afspraken gemaakt te hebben over de financiële consequenties van een relatiebreuk. Jongeren lijken zich iets beter voor te bereiden op een mogelijke scheiding of breuk: één op de drie respondenten tussen de 18 en 34 jaar heeft goede afspraken gemaakt. Onder dertigers en veertigers ligt dat percentage op 21 procent en onder 65-plussers slechts op 19 procent. 

Scheiden en een koophuis

Als je samen een koophuis hebt en je gaat uit elkaar, komt er veel op je af. Jullie moeten gaan beslissen wat je met de woning gaat doen: wil één van jullie in de woning blijven wonen en is dat financieel mogelijk? Of willen jullie de woning verkopen? Hoe verdelen jullie de inboedel? Het is daarom verstandig om hier bij het afsluiten van de hypotheek al rekening mee te houden. Kaart het onderwerp aan bij je hypotheekadviseur.

Meer over scheiding en hypotheek arrow_forward