Actueel Nieuws

Coronacrisis heeft weinig financiële invloed op huiseigenaren

corona virus vaccin
Bijna 9 op de 10 huizenbezitters zijn financieel niet geraakt door de coronacrisis. Bij een klein deel van de eigenaren is het vermogen zelfs toegenomen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Advieskeuze.nl onder 4.000 huiseigenaren. Bij 88,6 procent van de respondenten heeft de crisis geen invloed gehad op het inkomen. Bij 6,3 procent ging het inkomen er juist op vooruit en 5,1 procent zag wel een afname van het inkomen door de coronacrisis. 

Bij bijna 80 procent van de ondervraagden is het eigen vermogen stabiel gebleven. Zo'n 16 procent heeft het vermogen zien toenemen: dit zijn vaak huizenbezitters tussen de 25 en 35 jaar.

Financiële toekomst

Dit is ook de leeftijdsgroep die grote uitgaven het minst heeft uitgesteld vanwege de crisis. Van alle respondenten gaf 13,3 procent aan grote uitgaven wel uitgesteld te hebben. De meeste respondenten hebben vertrouwen in de toekomst: 86,8 procent geeft aan niet te verwachten dat de coronacrisis een toekomstige financiële impact heeft. De leeftijdsgroep die relatief het meeste impact verwacht is tussen de 50 en 65 jaar.