Actueel Nieuws

Groen als woonwens: zo benut je alle mogelijkheden voor een groene woonomgeving

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 16-9-2021
Het aantal huizenzoekers dat een tuin als woonwens heeft, lijkt te zijn toegenomen sinds corona. Alleen kan de huidige huizenmarkt erom vragen dat je de woonwens voor een tuin moet bijstellen. We geven je enkele tips om toch zoveel mogelijk groen in je leefomgeving te creëren.

1. Fleur de regenpijp op

Wanneer je een balkon hebt met vlak ernaast de regenpijp, kun je die grijze pijp opvrolijken. Er bestaan plantenbakken met een speciale inkeping zodat ze om een regenpijp kunnen hangen. Met vrolijk gekleurde planten of bloemen erin is die grijze regenpijp niet meer saai maar functioneel.

2. Ophaalservice gemeente

Woon je op de begane grond en besluit je naast je tuin ook je geveltuin aan de voorkant aan te pakken? Dan bieden sommige gemeenten de optie om kosteloos tuintegels op te halen. Wanneer je straattegels vervangt voor groen, haalt de gemeente deze tegels gratis bij je op. Deze ophaalservice staat ook wel bekend als de Tegeltaxi.

3. Breng buiten naar binnen

Heeft je woning geen buitenruimte? Haal dan buiten naar binnen toe. Zo creëer je met hangplanten een optisch grotere ruimte én kan een hele grote plant de hele kamer opleuken. Vergeet ook niet kruidenpotjes te plaatsen bij je keukenraam, dit zorgt direct voor een meer levendige sfeer.

4. Ontdek de wijk- of buurtvereniging in jouw buurt

Ga op onderzoek uit welke vereniging actief is in jouw wijk of buurt. Vaak is er een groep mensen die zich inzet voor vergroening in de wijk. Steeds meer mensen gaan in hun buurt natuur ontwikkelen en onderhouden. Met elkaar een stukje straat, verwaarloosd plantsoen of een kale oever weer mooi maken.