Actueel Nieuws

Verkoop vakantiehuizen neemt met 70 procent toe

Klein groen huisje met kinderen natuur
In 2020 werden er 7.300 vakantiehuizen verkocht in Nederland. Dat is een toename van maar liefst 70 procent vergeleken met 2019. Het lijkt erop dat de krapte op de reguliere woningmarkt nu ook effect heeft op de markt van recreatiewoningen.

Dat zegt de makelaarsvereniging NVM. De NVM geeft aan dat steeds meer mensen die geen koop- of huurwoning kunnen vinden hun toevlucht zoeken in een recreatiewoning. Andere redenen voor de enorme stijging in verkochte vakantiehuizen zijn de lage rentes en de coronacrisis, die ervoor gezorgd heeft dat mensen meer rust en ruimte zoeken.

Flinke prijsstijging

De prijzen voor vakantiehuizen zijn ook gestegen. In 2020 werd voor een vakantiehuis gemiddeld € 172.500 betaald. Dat is een stijging van 13,6 procent ten opzichte van 2019. Dit is de grootste stijging sinds 2004, het jaar waarin de NVM begon met het bijhouden van deze cijfers. 


Recreatiewoning kopen

Heb jij interesse in een recreatiewoning kopen? Meestal wordt er geen hypotheek verstrekt voor de volledige koopsom van een vakantiehuis en moet je een gedeelte uit eigen zak betalen. Lees meer over het kopen van een vakantiewoning.