Actueel Nieuws

Verduurzamen? Subsidieaanvraag blijkt nog niet zo makkelijk te zijn

Het lukt huiseigenaren vaak niet om een subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van hun woning. De Vereniging Eigen Huis (VEH) meldt dat zij bijna 700 meldingen ontving van huiseigenaren.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 3 min
Laatste update 01/06/2023
Groen huisje
VEH opende eind maart een meldpunt waar huiseigenaren terecht konden die er niet in slaagden een subsidie voor het verduurzamen van hun woning aan te vragen. 

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

Huiseigenaren kunnen gebruik maken van de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) om hun bestaande woning te verduurzamen. Deze subsidie biedt financiële ondersteuning bij bijvoorbeeld dak-, of vloerisolatie of bij de aanschaf van een warmtepomp. Nu blijkt dat veel mensen het aanvraagproces van deze subsidie niet toegankelijk en erg tijdrovend vinden.

Onduidelijkheden bij subsidieaanvraag

De meest voorkomende meldingen die binnenkwamen bij het meldpunt van VEH gingen over glasisolatie. Daarbij was er met name onduidelijkheid over de meetmethode. Ook ontdekten veel huiseigenaren te laat dat ze foto’s hadden moeten maken van de oude situatie, zodat zichtbaar is wat er precies veranderd is. Ook de meldcodes die per verduurzamingsmaatregel ingevuld moeten worden, zorgen voor verwarring.

Een toegankelijk proces

Vereniging Eigen Huis gaat de problemen omtrent subsidieaanvraag aankaarten bij de overheid. De organisatie maakt zich hard voor een toegankelijker aanvraagproces en wil daarnaast dat de ISDE vooraf verstrekt wordt in plaats van achteraf.

Wil je jouw woning verduurzamen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Zij adviseren je graag over de mogelijkheden!