Ontvangt De Hypotheker provisie of commissie op een hypotheek?

Vaak wordt er gedacht dat adviseurs van De Hypotheker een provisie ontvangen als ze een hypotheek afsluiten bij een bepaalde hypotheekverstrekker. Maar sinds 1 januari 2013 is dat vanwege het provisieverbod niet meer het geval.

Wat is het provisieverbod?

Het provisieverbod is ingevoerd om te voorkomen dat een adviseur zich laat leiden door de financiële prikkels van banken of verzekeraars. Sinds de invoering van het verbod mogen financieel adviseurs dus niet meer door de aanbieder betaald worden als ze bepaalde producten, zoals hypotheken, overlijdensrisicoverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aanraden.  


100% onafhankelijk

Onze hypotheekadviseurs zijn 100 procent onafhankelijk. Zij hebben er geen belang bij om een bepaalde hypotheek wel of niet aan te raden en kijken enkel naar jouw persoonlijke situatie om de best passende hypotheek te vinden. De kosten voor ons advies zijn transparant: de prijs van het adviestraject wordt van te voren duidelijk gecommuniceerd. Als je vast een idee wilt krijgen: hier vind je onze richtprijzen

Meer weten? In de onderstaande video leggen we in een minuutje uit wat onafhankelijk advies inhoudt.

Wat is onafhankelijk hypotheekadvies?

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door:

Wendy Giltay | Specialist Advieskennis Wendy is specialist advieskennis bij De Hypotheker en ondersteunt adviseurs op vakinhoudelijk niveau en de dagelijkse adviespraktijk.