Verwachte loonsverhoging en een hypotheek

Je hebt goed onderhandeld op je werk of verwacht binnenkort promotie te maken, gefeliciteerd! Met een loonsverhoging op komst kun je onder bepaalde voorwaarden een hogere hypotheek afsluiten, waarbij rekening gehouden wordt met je toekomstig salaris. 

loonsverhoging hypotheek

Loonsverhoging meenemen hypotheek

Bij het aanvragen van een hypotheek kijkt de hypotheekverstrekker naar je inkomen. Naast je huidige inkomen kan een hypotheekverstrekker ook rekening houden met een structurele inkomensstijging die binnen redelijke termijn ingaat. Zo kun je een salarisverhoging dus meenemen in je hypotheek. Voor een redelijke termijn wordt meestal van een periode van zes maanden uitgegaan.

Hypotheekverstrekkers staan onder voorwaarden toe dat een verwachte loonsverhoging meegenomen wordt bij een hypotheekaanvraag. Een aanvullende voorwaarde is vaak dat het gaat om een contract voor onbepaalde tijd.

Verklaring loonsverhoging hypotheek

Er zijn drie manieren om aan te tonen dat je inkomen zal stijgen binnen redelijke termijn:

  • Je maakt van tevoren vastgelegde stappen binnen je salarisschaal;
  • Via je cao krijg je een salarisverhoging;
  • Je werkgever heeft je een salarisverhoging toegezegd.​

Verklaring onvoorwaardelijke inkomensstijging

Hypotheekverstrekkers eisen vaak een verklaring van je werkgever dat de loonsverhoging onvoorwaardelijk is. Deze verklaring inkomensstijging is een extra schriftelijke verklaring van de werkgever, naast de ingevulde werkgeversverklaring

Meer informatie over een hypotheek afsluiten met een loonsverhoging op zak? Neem contact op met een van onze adviseurs; zij vertellen je er graag meer over. 

Afspraak maken

 

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door:

Ulrich Purperhart | Adviseur Adviesdesk