BNP Paribas

BNP Paribas Groep heeft besloten om vanaf 1 januari 2012 in Nederland geen nieuwe hypotheken meer te verstrekken. Dit als gevolg van de aangescherpte wet- en regelgeving en de verslechterde marktomstandigheden op de kapitaalmarkt.

Onder BNP Paribas Groep vallen BNP Paribas Personal Finance B.V. (voorheen UCB Hypotheken B.V.) en HQ Hypotheken 71 B.V. Vanuit deze maatschappijen zijn onder andere de SKP HQ Hypotheek en SKP Spaarbeter hypotheek verstrekt.

De wijziging heeft op basis van deze informatie géén gevolgen voor bestaande hypotheken. Het beheer hiervan wordt door BNP Paribas voortgezet en uiteraard verandert er niets aan de dienstverlening van De Hypotheker. 

Veelgestelde vragen

Waarom stopt BNP Paribas per 1 januari 2012 met de verstrekking van hypotheek in Nederland?
Dit is een gevolg van de aangescherpte wet- en regelgeving en de verslechterde marktomstandigheden. BNP Paribas stopt wereldwijd met de verstrekking van hypotheken.

Ik heb een hypotheek van BNP Paribas, wat verandert er voor mij?
De beslissing van BNP Paribas heeft geen gevolgen voor bestaande hypotheken. De dienstverlening blijft gedurende de gehele looptijd van kracht.

Loopt een hypotheek van BNP Paribas wel door als de rentevaste periode nog af gaat lopen?
Aan het einde van de rentevastperiode moeten er met de hypotheekverstrekker nieuwe afspraken worden gemaakt over de rente. Dat is een goed moment om je hele hypotheek eens tegen het licht te houden. 

Overige vragen

Zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven? Of heb je een specifieke vraag over je lopende hypotheek? Wij doen ons best om je vraag goed te beantwoorden. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de vestiging waar je bent geadviseerd.