Home Campagne

DSB Bank hypotheek oversluiten?

Heb je nog een lopende hypotheek bij Finqus, de nieuwe naam van DSB Bank, die in 2009 failliet is verklaard? Dan zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat je de hypotheek sinds 1 april 2020 boetevrij mag aflossen of oversluiten naar een andere bank. De Hypotheker helpt je daar graag bij.

J8a2188 Social Media

Het oversluiten van een Finqus hypotheek werkt als volgt. Je lost je huidige hypotheek af en sluit een nieuwe hypotheek af bij een andere hypotheekverstrekker. Veel mensen met een Finqus hypotheek betalen een hoge rente, dus met de huidige lage rentestanden kan dat een hoop schelen op je maandlasten!

Finqus hypotheek oversluiten

Sinds 1 april 2020 kunnen klanten met een hypotheek bij DSB/Finqus zonder boete hun hypotheek aflossen of overstappen naar een andere bank. Boetevrij aflossen was al eerder mogelijk voor leningen en tweede hypotheken. Sinds 1 april 2020 geldt dat dus ook voor eerste hypotheken.

Aandachtspunten

  • De hypotheek moet minstens tien jaar gelopen hebben.
  • De algemene voorwaarden komen uit 2005.
  • De nieuwe lening moet mogelijk zijn op basis van je huidige financiële situatie.

Kosten oversluiten DSB hypotheek

Je hypotheek oversluiten kost altijd geld, je sluit immers een nieuwe hypotheek af en je lost je oude af. Je betaalt voor het oversluiten bijvoorbeeld: notariskosten, advieskosten, bemiddelingskosten, een eventuele borgtochtprovisie voor het krijgen van NHG en kosten voor de taxateur. 

Denk je erover na om je hypotheek over te sluiten, dan is het belangrijk om goed de kosten en baten in kaart te brengen. De Hypotheker kan voor je berekenen of het oversluiten van je hypotheek voor jou gunstig is. Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Dat kan ook via beeldbellen, e-mail of telefonisch.

Afspraak maken