Home Campagne

“Succesvol ondernemer en moeder zijn gaat prima samen”

Daniëlle Rabelink is 34 jaar en daarmee één van de jongste en één van de weinige vrouwelijke franchisenemers bij De Hypotheker. Sinds kort is zij de trotse eigenaar van De Hypotheker IJmuiden. Dit kantoor runt zij met veel plezier, ondersteund door adviseur Daniëlle Jonkers en assistente Annelies Selles.

Danielle En Annelies

De geboren Haarlemse woont sinds haar 13e in IJmuiden, een havenstadje met 67.000 inwoners. “IJmuidenaren zijn nuchter en aftastend”, vertelt Daniëlle. “Je moet je echt bewijzen, maar als ze je eenmaal vertrouwen lopen ze met je weg. Ik moet het dan ook echt hebben van mond-tot-mond reclame”.  

Het buurtsupertje

Daniëlle beschrijft haar vestiging als ‘het buurtsupertje’, er heerst een gemoedelijke sfeer. Vaak komen mensen langs om even een bakje koffie te drinken. Daniëlle streeft ernaar om klanten vanaf het eerste moment heel erg welkom te laten voelen. Een belangrijk onderdeel hiervan is om te weten wat voor klant je voor je hebt en daar goed op in te spelen. “Het is belangrijk om een klik te krijgen met de klant, een vertrouwensband op te bouwen. Mijn doel is om klanten altijd met een lach de deur uit te zien gaan.”

Het gaat goed met de vestiging, de woningen in IJmuiden zijn populair. De stad heeft een goede ligging: dicht bij grote steden, strand en snelweg en met betaalbare woningen. Ook helpt het dat het pand erg herkenbaar is: een schattig glazen gebouwtje ontworpen door architect Willem Dudok, op het bekende Marktplein. Het pand, dat begin dit jaar nog is opgeknapt, heeft ook dienst gedaan als snoepwinkeltje en VVV kantoor.   

Ambities

In 2003 begon Daniëlle als 19-jarige achter de balie van De Hypotheker Haarlem Noord. Slechts drie jaar later begon ze als hypotheekadviseur in dezelfde vestiging en toen in 2008 de vestiging IJmuiden haar deuren opende, verhuisde Daniëlle daar naartoe. Daniëlle had altijd al interesse om franchisenemer te worden en in 2016 kreeg zij dan eindelijk de mogelijkheid om de vestiging over te nemen. “In het begin voelde het wat onwennig om ‘de baas’ te zijn: je verhouding richting je collega’s verandert en dat wilde ik zo min mogelijk. Ik voel me geen typische ondernemer en kan daarin veel leren van andere, meer ervaren franchisenemers. Aan de andere kant kan ik als jonge, frisse meid ook een bepaalde input geven. Het is een wisselwerking.”

Ze is één van de jongste franchisenemers, maar haar ambitie houdt hier niet op. “In de toekomst hoop ik een grotere vestiging te kunnen runnen.” Het feit dat ze moeder is van een zesjarige zoon houdt haar zeker niet tegen. “Omdat je afspraken als adviseur vast staan, is het soms even passen en meten, bijvoorbeeld als je kind ziek wordt. Maar de combinatie van moeder en zelfstandig ondernemer zijn is zeker mogelijk. Je kunt in beiden succesvol zijn.”