Jazeker! Een podcast van De Hypotheker

De Jazeker! Podcast is een podcastserie van De Hypotheker. Hypotheekadviseurs Boudewijn de Jong en Jilles Bouter van De Hypotheker Rotterdam vertellen je alles wat je moet weten als je een huis wilt gaan kopen, of als je bijvoorbeeld wilt oversluiten of je overwaarde wilt inzetten. Dit doen ze op een informatieve maar luchtige manier, met voldoende ruimte voor een grapje. Want een huis kopen is al serieus genoeg.

Aflevering 6: Op zoek naar een volgende koopwoning?

Als je leven verandert, veranderen ook je woonwensen. Wil je je huis verkopen en een nieuw huis kopen? Boudewijn en Jilles leggen uit welke voordelen je dan hebt en waar je juist op moet letten.

Beluister de aflevering op Spotify:

Of op 
Youtube:

Aflevering 5: Overwaarde op je woning, wat kun je ermee?

De woningprijzen zijn de laatste jaren gigantisch gestegen en als jij een koophuis hebt, is de kans heel groot dat die meer waard is geworden. Maar wat kun je nou allemaal met die overwaarde doen? In deze podcast leggen Boudewijn en Jilles uit wat overwaarde nou precies inhoudt, wat daarbij komt kijken en hoe je hiervan kunt profiteren.

Beluister de aflevering op Spotify:

Of op Youtube:

Aflevering 4: Je hypotheek oversluiten: do's en don'ts

Je hoort het regelmatig in het nieuws: de hypotheekrente is historisch laag. Is dit het moment voor jou om je hypotheek over te sluiten en zo bijvoorbeeld te besparen op je maandlasten? In deze podcast leggen Boudewijn en Jilles uit wat oversluiten nou precies inhoudt, wat daarbij komt kijken en waarom dat nou wel of niet voordelig is.

Beluister de aflevering op Spotify:

Of op Youtube:

Aflevering 3: Je hypotheek regelen: wat komt erbij kijken?

In deze derde podcast gaan Boudewijn en Jilles in op het traject na het sluiten van de deal: wat komt er allemaal kijken bij het hypotheektraject? Waar kan je terecht voor onafhankelijk advies? Deskundig notaris Aad Romijn van Beurs Notarissen Rotterdam deelt een stukje advies vanuit zijn beleving als notaris.

Beluister de aflevering op Spotify:

Of op Youtube:

Aflevering 2: Huizenjacht en bieden op een woning

De tweede aflevering gaat over praktische tips voor jouw zoektocht naar een huis. Waar moet je rekening mee houden? Hoe gaat het bieden en eventueel overbieden op een woning? Wat zijn de ontbindende voorwaarden? Ook geeft makelaar Jan Paul van Daal een stuk advies vanuit zijn praktijk ervaring met starters op de woningmarkt.

Beluister de aflevering op Spotify:

Of op Youtube:

Aflevering 1: De oververhitte woningmarkt

In de eerste aflevering praten Jilles en Boudewijn met presentatrice Marijn de Vries over de overspannen woningmarkt. Is het nou echt zo erg als iedereen zegt? Hoeveel moet je overbieden om kans te maken? En wat is er nog wél mogelijk op deze huizenmarkt? In een kwartiertje ben je helemaal op de hoogte.

Beluister de aflevering op Spotify:

Of op Youtube: