Instructies documenten online aanleveren

Documenten online aanleveren

Je adviseur heeft een lijst gemaakt van alle documenten die nodig zijn voor het adviesgesprek en/of de hypotheekaanvraag. Een deel daarvan kun je online aanleveren. Hieronder vind je enkele instructies die daarbij van pas komen.

Waar moet een bestand aan voldoen?

Maximale grootte per bestand 5 MB
Geaccepteerde bestandsformaten        pdf, gif, jpeg, tiff
Resolutie 300 dpi
Kleur  grijswaarden

TIP: Scan een document in grijswaarden in plaats van in kleur, dat levert kleinere bestanden op.

 

Op een smartphone of tablet

Op smartphones en tablets is het aanleveren van documenten eenvoudig. Je kunt natuurlijk bestaande bestanden uploaden, maar ook de ingebouwde camera van het apparaat gebruiken om ter plekke een foto van het aan te leveren document te maken.

Ga naar tabblad "Start", klik naast de naam van een te uploaden document op de link "upload" en klik vervolgens op de knop “Bestand kiezen” (of "Choose File" afhankelijk van de taalinstelling van je apparaat).

De telefoon of tablet toont vervolgens een aantal mogelijkheden om een afbeelding te kiezen of om met de camera een foto te maken van een document.

Zodra je een afbeelding hebt gekozen of een nieuwe hebt gemaakt met de camera, keer je terug naar de webpagina en is de afbeelding klaar gezet om te uploaden. Klik vervolgens op de knop “Upload” om het bestand te versturen.

 

Tip: PDF’s samenvoegen tot één bestand

Per aan te leveren documenttype kan er één bestand geüpload worden. Als je een aantal losse PDF’s hebt gescand die eigenlijk samen één document moeten vormen, voeg ze dan samen in één PDF.

Er zijn een aantal gratis websites die hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld:
● IlovePDF
● PDFMerge!
● smallpdf

Er is gemakkelijk meer informatie over dit onderwerp te vinden door in een zoekmachine te zoeken op “pdf files samenvoegen online”