Uit elkaar gaan met hulp van een mediator?

Laat je begeleiden door onze partner Raad & Daad

 

Als je uit elkaar gaat en samen een koopwoning hebt, kan een mediator een goede uitkomst zijn om alle zaken netjes af te handelen. De Hypotheker is daarom een samenwerking aangegaan met Raad & Daad, Advies & Mediation. Zo heb je zowel een mediator als een hypotheekadviseur binnen handbereik en word je volledig ontzorgd tijdens het hele proces.

 

Scheiding sleutels huisje

Hoe werkt het?

Als er een koophuis in het spel is bij een scheiding of relatiebreuk, zijn er verschillende mogelijkheden. Eén van de partners kan de hypotheek overnemen, jullie verkopen de woning óf jullie blijven samen de eigenaar van het huis. In ieder geval is er deskundige begeleiding nodig om goede afspraken te maken over de woning, eventuele kinderen en de verdeling van bezittingen en schulden. En wanneer je getrouwd bent, is een echtscheidingsconvenant en/of een uitspraak van de rechtbank verplicht als je een nieuwe hypotheek wil regelen voor één of beide partners.

 

Meer over uit elkaar gaan

 

Een mediator kan je begeleiden bij al deze zaken. Door gebruik te maken van onze samenwerking met Raad en Daad sla je twee vliegen in één klap. Op een vestiging van De Hypotheker bij jou in de buurt heb je zowel gesprekken met een hypotheekadviseur van De Hypotheker als met een mediator van Raad & Daad. Zo weet je zeker dat je aan het eind van de rit alles goed geregeld hebt.

Over Raad & Daad

Raad & Daad, Advies & Mediation B.V. is sinds 2006 gespecialiseerd in mediation en het geven van juridisch en fiscaal advies. De mediators van Raad & Daad zijn allen MfN-registermediators en hebben geen andere werkzaamheden of belangen dan het zo goed mogelijk begeleiden van de scheiding. De mediator helpt jullie bij het maken van goede, weloverwogen afspraken en legt deze voor jullie vast in een convenant en een eventueel ouderschapsplan. Indien er sprake is van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap zal de scheiding vervolgens door de advocaat worden aangevraagd bij de rechtbank. Eén mediator is effectiever en kost minder dan twee advocaten. Bovendien blijf je met elkaar in gesprek.

Wat kost het?

Hypotheekadvies en mediation zijn maatwerk. De kosten zijn dan ook niet voor iedereen gelijk. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je in aanmerking komt voor een bijdrage vanuit de overheid in de kosten van de mediation. Voor een kostenindicatie op maat vul je het formulier op de website in. Een medewerker van Raad & Daad neemt tijdens kantoortijden binnen 8 uur contact met je op voor een vrijblijvend advies en een kostenindicatie.

 

Kostenindicatie aanvragen