Meer zekerheid over je hypotheekmogelijkheden als zelfstandige

Onder veel zelfstandig ondernemers heerst de vraag: kan ik wel een hypotheek afsluiten? De Hypotheker wil zelfstandigen hier graag meer zekerheid over geven en is daarom een samenwerking aangegaan met Raadhuys Tax Legal Accounting en meerdere hypotheekverstrekkers.

 

J8a9680 Social Media

Snel en helder proces

Wanneer je een hypotheek gaat afsluiten, vraagt de adviseur verschillende documenten van je op en stuurt hiervan een deel door naar Raadhuys. Raadhuys geeft na ontvangst van de benodigde documenten binnen enkele dagen een inkomensanalyse af. Als er aanvullende vragen zijn over het inkomen en het acceptatiebeleid kan deze termijn met enkele dagen worden verlengd. 

Vervolgens maakt Raadhuys de inkomensverklaring op, afgestemd op het acceptatiekader van de hypotheekverstrekker.
 De hypotheekverstrekkers kunnen door deze inkomensverklaring kortere doorlooptijden hanteren in vergelijking met het reguliere aanvraagproces. Hierdoor krijgen zelfstandig ondernemers snel zekerheid over hun hypotheekaanvraag.

De kosten voor de inkomensanalyse zijn fiscaal aftrekbaar. 

Bereken je maximale hypotheek

Wil je vast een indicatie van je maximale hypotheekbedrag? Maak dan gebruik van onze rekentool: Hoeveel kan ik lenen

Klik in de rekentool op de rekenmachine (naast het bruto jaarsalaris), kies voor 'Ik ben zelfstandige' en vul de gegevens in. 

 

Naar de tool

 

Hypotheek na een jaar ondernemen

Sinds eind 2016 bieden we zelfstandig ondernemers met een inkomensverklaring al na één jaar zelfstandigheid de mogelijkheid om een hypotheek onder de Nationale Hypotheek Garantie te verkrijgen. Sinds eind 2017 is deze mogelijkheid er ook voor zelfstandige ondernemers die een hypotheek zonder NHG willen aanvragen. 

Afspraak maken

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Maak snel een afspraak. Ook voor zelfstandigen die een hypotheek met NHG willen zijn er opties, onze adviseurs helpen je graag.

 

Afspraak maken