24-3-2017

Het beste advies volgens steekproef van De Consumentenbond

Uit een steekproef van de Consumentenbond, waarbij advies is opgevraagd bij diverse hypotheekadviseurs, blijkt dat De Hypotheker het beste advies geeft. Dat werd gepubliceerd in de Consumentengids van april 2017.

De Consumentenbond heeft een jong stel op pad gestuurd die een nieuwbouwwoning van € 380.000 op het oog hebben. Ze gaan hiervoor langs bij diverse aanbieders: de Rabobank, De Hypotheker, Eye Open, Hypotheek24.nl en twee zelfstandige tussenpersonen.

Het jonge stel is te spreken over de kundigheid van de adviseur van De Hypotheker, zoals in het artikel is te lezen: ''De adviseur vergelijkt tientallen aanbieders zowel voor de hypotheek als de ORV’s, komt met het beste rente-aanbod én maakt een uitgebreid financieel adviesrapport.''

Ondanks dat de advieskosten van De Hypotheker door De Consumentenbond als ‘stevig’ worden bestempeld, zijn de ‘mysterieshoppers’ te spreken over kundigheid van de adviseur die bemiddelt tussen meer dan 30 verschillende geldverstrekkers. Het artikel concludeert dan ook dat De Hypotheker van de zes bezochte hypotheekverstrekkers het beste advies geeft.