Hypotheker Certificaat

Als je van plan bent een huis te kopen, dan wil je daar natuurlijk goed voorbereid aan beginnen. Het Hypotheker Certificaat zorgt ervoor dat je duidelijkheid hebt over hoeveel je maximaal kunt lenen. Zo weet jij waar je aan toe bent en de verkoper van jouw droomhuis ook.

J8a2188 Social Media

Hoe werkt het?

Je gaat in gesprek met één van onze adviseurs, waardoor de adviseur inzicht krijgt in jouw persoonlijke (financiële) situatie. Hiervoor dien je ook wat documenten (digitaal) aan te leveren, zoals een recente salarisstrook en een overzicht van eventuele lopende leningen. 

Aan de hand van de verkregen informatie stelt de adviseur het Hypotheker Certificaat op. Hierop staat jouw maximale hypotheek aangegeven. Met dit certificaat kun je aantonen dat je je goed hebt voorbereid op de mogelijkheden tot het verkrijgen van een hypotheek. Hierdoor heeft de verkoper meer zekerheid dat jij als koper de financiering rond krijgt.


Klik op de afbeelding om te vergroten.

 

Voorwaarden

  • Het Hypotheker Certificaat heeft een geldigheidsperiode van drie maanden, welke staat vermeld op het certificaat. Het certificaat kan verlengd worden: maak hiervoor een nieuwe afspraak met je adviseur.
  • Het certificaat is gelinkt aan jouw naam en eventueel die van je partner. Het is dus niet overdraagbaar aan andere personen. 
  • Het certificaat is altijd onder voorbehoud van een goedgekeurd taxatierapport, een positieve BKR-toetsing en het voortzetten van het loon dat je opgeeft bij de adviseur.
  • In het certificaat wordt gerekend met een annuïteitenhypotheek. De rentevaste periode wordt in overleg met de adviseur afgestemd op jouw wensen. 
  • De adviseur kiest een reële toetsrente om het maximale hypotheekbedrag uit te rekenen. Het kan zijn dat de rente tijdens de geldigheidsperiode van het certificaat stijgt of daalt. Dit kan effect hebben op je maximale hypotheek.
  • Dit document dient niet als vervanging voor een voorbehoud van financiering. Wij raden je te allen tijde aan om ontbindende voorwaarden op te nemen als je een bod doet op een woning.

Kom langs voor een afspraak

Op zoek naar een woning en benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Maak een vrijblijvende afspraak op een vestiging bij jou in de buurt.

 

Afspraak maken