Actueel Nieuws

11% NHG-consumenten leent extra voor verduurzaming

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 11-11-2019
verduurzaming woning
In 2019 maakten al meer dan 9.600 mensen die een hypotheek afsloten met NHG, gebruik van de mogelijkheid om extra te lenen voor energiebesparende maatregelen.

Dat meldde NHG afgelopen week in een persbericht. Het aantal mensen dat kiest voor energiebesparende maatregelen neemt rap toe. In 2017 maakte 2,5 procent van de mensen die een NHG-hypotheek afsloten gebruik van de mogelijkheid extra te lenen voor verduurzaming. In 2018 was dat al 6,2 procent en in 2019 tot nu toe 11 procent.


Wat houdt de regeling in?

Sinds 1 januari 2018 kunnen huizenkopers nog maar 100 procent van de woningwaarde lenen. De overige kosten moeten van eigen geld gefinancierd worden. Maar als je de woning wil verduurzamen, bijvoorbeeld door isolering of de aanschaf van zonnepanelen, dan kun je 106 procent van de woningwaarde lenen. Die extra zes procent moet dan natuurlijk wel besteed worden aan verduurzaming.

Heb jij interesse in een hypotheek met energiebesparende maatregelen? Maak een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Afspraak maken arrow_forward