Actueel Nieuws

80% huiseigenaren verwacht winst bij verkoop woning

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 7-2-2020
Te koop bord makelaar
Tachtig procent van de Nederlanders met een koopwoning verwacht winst te maken als ze hun woning op dit moment zouden verkopen. Tien procent verwacht geen winst te maken en de overige tien procent weet het niet goed.

Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos onder 1250 huiseigenaren, dat vorig jaar werd uitgevoerd in opdracht van ABN AMRO. Eigenaren van woningen met een aankoopwaarde tussen de twee en de vier ton zijn het meest optimistisch. Twintig procent van deze groep verwacht een winst tussen de vijftig- en honderdduizend euro. Nog eens twintig procent verwacht zelfs een winst van meer dan een ton.

Grote steden en 50-plussers

Vooral in de grote steden verwacht men veel winst te maken. Een kwart van de huiseigenaren verwacht hier tussen de één en twee ton winst. In de noordelijke en oostelijke provincies wordt de minste winst verwacht.

Bekeken per leeftijdscategorie, verwachten vooral eigenaren boven de vijftig een forse toename van hun woningwaarde. 22 procent van deze groep verwacht een toename tussen de één en twee ton en veertien procent verwacht zelfs een winst tussen de twee en drie ton.

Overwaarde inzetten

De gemiddelde geschatte overwaarde van de huiseigenaren is 128.000 euro. Hoewel je ook gebruik kunt maken van je overwaarde als je niet van plan bent te verhuizen, gebeurt dit in de praktijk weinig. Slechts zeven procent van de ondervraagde eigenaren heeft ooit iets met de overwaarde gedaan of is van plan dat te doen.

Ben je benieuwd hoe jij je overwaarde kunt verzilveren? Wij hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Profiteer van je overwaarde arrow_forward