Actueel Nieuws

Flinke stijging aantal hypotheekaanvragen in maart

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 1-4-2020
Spaarvarken en huisje

Het aantal hypotheekaanvragen is tegen de verwachtingen in flink gestegen. In de maand maart nam het aantal aanvragen met bijna een derde toe in vergelijking met februari. De coronacrisis heeft vooralsnog geen grote impact op de hypotheekmarkt.

Veel huizenbezitters kiezen ervoor hun hypotheek over te sluiten of hun woning te verbouwen of verduurzamen. Deze groep groeide in maart met maar liefst 43,9 procent. Door de lage rentestanden blijft oversluiten of het verhogen van de hypotheek aantrekkelijk. Opnieuw is er een sterke stijgen onder 55-plussers, maar ook in de jongere leeftijdscategorie├źn is een flinke toename te zien. De rente lijkt na lange tijd weer te gaan stijgen, al vijftien hypotheekverstrekkers hebben een rentestijging doorgevoerd. De grootste stijging bedraagt op dit moment 0,3 procent.

Wil je weten of oversluiten in jouw situatie gunstig is?

Doe de oversluitcheck arrow_forward


Ook aankoop woning populair

Het zijn echter niet alleen oversluiters. Het aantal aanvragen voor de aankoop van een woning steeg in maart met ruim een kwart ten opzichte van de maand ervoor. Huizenbezitters die een volgend huis kopen hebben een flinke overwaarde. Deze doorstromers kunnen bij het kopen van een nieuw huis hun overwaarde op de huidige woning inbrengen. De grootste stijging in het aantal hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning zien wij bij de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar (+31,4 procent). In deze groep bevinden zich ook veel starters.

Lees hier het hele persbericht.