Actueel Nieuws

Huizenprijzen weer gestegen: coronavirus heeft nog geen invloed

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 23-6-2020
hypotheekrente verwachting - stijgende lijn rente vergrootglas
Ondanks de coronacrisis blijven de huizenprijzen vooralsnog stijgen. Afgelopen mei waren bestaande koopwoningen 7,7 procent duurder dan in mei 2019. Dat is een hogere prijsstijging dan in de voorgaande maanden.

Dat blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster. In mei werd een woning gemiddeld voor 333.000 euro verkocht. Dat is het hoogste bedrag ooit, 47,8 procent hoger dan tijdens het dieptepunt van de huizenmarkt in juni 2013.

Bekijk actuele huizenprijzen arrow_forwardCoronacrisis nog geen effect

Het effect van de coronacrisis op de huizenmarkt lijkt tot nu toe dus uit te blijven. Een kanttekening die hierbij gemaakt kan worden, is dat het CBS alleen de officiële overdrachten bij de notaris registreert. Veel huizen die in mei bij de notaris werden overgedragen, werden al vóór de coronacrisis verkocht. 

Stijgen of dalen is afhankelijk van verschillende factoren

Of de huizenprijzen nog zullen dalen door de coronacrisis, is dus nog even afwachten. Er zijn verschillende factoren die bepalen of de huizenprijzen uiteindelijk stijgen of dalen. Wij zetten de vier belangrijkste factoren voor je op een rij.

De Nederlandsche bank voorspelde eerder deze maand dat de huizenprijzen vanaf volgend jaar zullen gaan dalen. 

Lees meer arrow_forward

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, die eens in de twee weken verstuurd wordt.