Actueel Nieuws

Driekwart Nederlanders verwacht ondanks crisis veel vraag naar woningen

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 8-4-2020
etalage makelaar
Ondanks de coronacrisis blijft de vraag naar woningen onverminderd groot, vermoedt driekwart van de Nederlanders. Dit aangezien er al een groot tekort aan huizen is.

Dat blijkt uit een onderzoek dat voor ons is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Markteffect. Uit het onderzoek blijkt wel dat zes op de tien Nederlanders die van plan zijn een woning te kopen ervoor kiest om de aankoop uit te stellen tot zij meer duidelijkheid hebben over de gevolgen van de coronacrisis op de huizenmarkt.

Een reden om af te wachten is het vermoeden dat de huizenprijzen gaan dalen als gevolg van een opkomende economische recessie. 55 procent van de ondervraagden ziet dit als een reële mogelijkheid. 

Woningbezitters doen investering

Bijna een derde van de ondervraagde mensen die in het bezit zijn van een koopwoning is van plan om een (grote) investering te doen in het eigen huis, zoals het verbouwen of verduurzamen van de woning. Dit kan nu nog aantrekkelijk zijn door de lage hypotheekrente en de overwaarde die veel woningbezitters hebben. 45 procent van alle ondervraagden verwacht dat de hypotheekrente vroeg of laat zal stijgen, hoewel een meerderheid denkt dat het om een lichte stijging zal gaan.

Meer over het onderzoek arrow_forward