Actueel Nieuws

Kwart huizenbezitters nog niet nagedacht over oversluiten

Zo'n 23 procent van de Nederlandse huizenbezitters heeft nog nooit onderzocht of het gunstig is om hun hypotheek over te sluiten. Hiermee lopen ze mogelijk een flinke kostenbesparing mis.

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 3 min
Laatste update: 6-1-2021

Dat blijkt uit onderzoek van Independer. 59 procent van de ondervraagden sloot zijn/haar hypotheek voor 2016 af. De hypotheekrentes lagen toen een stuk hoger, waardoor oversluiten in veel gevallen kan zorgen voor flink lagere maandlasten.

Lage rentes

Op dit moment worden er hypotheekrentes van onder de één procent aangeboden. De rentestanden hebben hiermee het laagste punt van de eeuw bereikt. 68 procent van de Nederlandse woningbezitters betaalt nog meer dan twee procent rente op zijn hypotheek en 28 procent zelfs meer dan drie procent. Veel van deze mensen zouden duizenden euro's kunnen besparen door hun hypotheek over te sluiten.


Boeterente

Eén van de redenen waarom huizenbezitters niet kiezen voor oversluiten, is de boeterente. Vaak is men in de veronderstelling dat oversluiten niet loont vanwege de hoge boeterente die de bank rekent. Een boeterente kan echter vaak binnen enkele jaren terugverdiend worden. Vervolgens kun je de rest van de looptijd nog profiteren van (veel) lagere maandlasten.

Doe de oversluitcheck

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen door over te sluiten? Doe dan de Oversluitcheck. Met deze handige rekentool bereken je naast de besparing ook de kosten en de terugverdientijd.

Naar oversluitcheck arrow_forward