6 extra tips voor je bezichtiging

Tegenwoordig is het bemachtigen van een bezichtiging op een huis al een hele opgave. Na het kijkmoment volgt al kort daarop het uitbrengen van het bod, mits je jezelf al ziet wonen in het object uiteraard. Omdat het tegenwoordig erg snel gaat, geven we je graag wat tips om je vóórafgaand aan het bezichtigingsmoment alvast voor te bereiden. Zodat als de woning bevalt, je volledig achter je bod kunt staan.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 09/02/2023
Makelaar bezichtiging in huis

1. Ga boodschappen doen in de wijk

Om een goede indruk te krijgen van je toekomstige woonwijk is het doen van boodschappen een goede optie. Je krijgt zo een goed beeld van de sfeer in je eventuele nieuwe woonomgeving.

2. Is er voldoende parkeergelegenheid, voor auto maar ook fiets? 

In veel steden is het parkeren van je fiets geen vanzelfsprekendheid. Veel woonwijken kampen met een tekort aan fietsenstallingen. Let hier goed op door om je heen te kijken in de straat. Ook wil je liever niet na je werk nog lang moeten zoeken naar een parkeerplek voor je auto.

3. Gevelinspectie 

Het inspecteren van de gevel raden we je in de breedste zin van het woord aan. Zo kan een gevel tekenen van ouderdom vertonen, let hier goed op. Ook is aan de buitenkant al wel een indruk op te doen van de sfeer in de straat. 

4. Ontdek de buurt 

Kijk wat verder rond in de wijk, ga op ontdekking. In wat voor buurt kom je straks te wonen? Loop een rondje en ga op onderzoek uit wanneer je een gebouw tegenkomt dat onder constructie staat. Veelal kun je via de gemeente bestemmingsplannen inzien.

5. Van deur tot deur

Zie je jezelf al helemaal wonen in het huis en straat? Bekijk dan ook meteen de vervoersmogelijkheden naar voor jou belangrijke plaatsen. Heb je een plattelandswoning gezien maar ben je afhankelijk van het openbaar vervoer? Dan kan extra reistijd een mogelijk gevolg van je nieuwe woning worden.

6. Oh nee, vitamine D

Hoewel de meeste mensen de zon verwelkomen, is dat met name voor mensen op een bovenste woonetage niet altijd het geval. Het kan erg warm worden tijdens zomerse dagen. Denk goed na over of je een (wat) warmere leefomgeving accepteert of kijk bijvoorbeeld naar mogelijkheden voor het plaatsen van airconditioning.

Bij De Hypotheker bereiden we je graag nog beter voor op het bezichtigingsmoment. Maak een afspraak met een van onze adviseurs.