Michel van den Akker nieuwe directievoorzitter van De Hypotheker

Michel van den Akker (52) wordt de nieuwe directievoorzitter van De Hypotheker. Hij neemt de verantwoordelijkheid over van Wytzejan de Jong die sinds januari 2016 directievoorzitter was. Van den Akker is algemeen directeur van Conneqt en verantwoordelijk voor de hypotheekmerken Hypotrust, IQWOON en Robuust. Conneqt is net als De Hypotheker, Quion en DMPM onderdeel van Blauwtrust groep. Zijn benoeming is onder voorbehoud van positieve toetsing door de AFM.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 23/04/2019
Conneqt Lr 0501

Samen met Twan Cats vormde Wytzejan de Jong de directie van de grootste onafhankelijke hypotheekadviseur van Nederland. De Jong is na de afronding van een belangrijke transitie bij De Hypotheker toe aan een nieuwe uitdaging. De Jong’s besluit gaat vooraf aan een daadwerkelijke invulling van een nieuwe loopbaan en hij beraadt zich hierbij op verschillende opties. Met veel plezier kijkt hij terug op de stappen die zijn gezet om De Hypotheker toekomstbestendig te maken. Onder zijn leiding is een nieuw ICT platform in gebruik genomen en tegelijkertijd een strategische omni-channel transitie doorgevoerd. Hiermee heeft De Hypotheker haar concurrentiepositie verder versterkt. Volgens De Jong gaat De Hypotheker een volgende fase in waardoor hij zich wil vrijmaken voor nieuwe uitdagingen.

Zijn opvolger Van den Akker heeft een bewezen staat van dienst als algemeen directeur van Conneqt binnen Blauwtrust groep. Hij heeft zowel binnen als buiten de groep ruime ervaring opgedaan en bovendien veel feeling met distributie in de financiële sector, vooral met intermediaire distributie van hypotheekproducten. Samen met Cats gaat hij de statutaire directie en het bestuur van De Hypothekers Associatie vormen.

Van den Akker voelt zich vereerd dat hij voor De Hypotheker aan de slag kan gaan. “De Hypotheker is al decennia een begrip in Nederland. Ik zie het in deze dynamische hypotheekmarkt als uitdaging en mijn persoonlijke ambitie om de positie van De Hypotheker als marktleider verder te bestendigen”. Ook De Jong is blij met de komst van Van den Akker. “Met de komst van Michel heeft De Hypotheker een nieuwe directievoorzitter, die zich herkent in onze groeiambities en zeer gemotiveerd is de ingezette koers hiervoor door te zetten.”