Actueel Nieuws

Online Open Huizen Dag van De Hypotheker succesvol

Te koop bord makelaar
De Open Huizen Dag die op zaterdag 28 maart zou plaatsvinden, is vanwege het coronavirus afgelast. De Hypotheker heeft als alternatief de Online Open Huizen Dag georganiseerd, met livestreams van te koop staande woningen. Met succes: huizenverkopers hebben hun woning tussen 11.00 en 15.00 uur live gestreamd op Facebook of Instagram via de hashtag #HypothekerOpenHuis. Zo konden zij potentiële huizenkopers alvast live een rondleiding geven door hun huis. Daarnaast heeft De Hypotheker zaterdag zestig te koop staande woningen van volgers op haar Facebookpagina geplaatst in de Open Huizen Dag Spotlight en zo extra onder de aandacht gebracht.

Menno Luiten, commercieel directeur van De Hypotheker, kijkt terug op een succesvol initiatief. “De Hypotheker organiseert elk half jaar een campagne tijdens de Open Huizen Dag om te koop staande woningen van onze volgers voor het voetlicht te brengen. Dit jaar hebben we hier livestreaming van te koop staande woningen op social media-kanalen aan toegevoegd”, vertelt hij. “Zo konden mogelijke kopers de rondleiding real time volgen én konden veel meer mensen hieraan tegelijkertijd deelnemen. De bewegende beelden geven hen een goede en waarheidsgetrouwe indruk van de woning, waardoor ze kunnen beslissen later op locatie een bezichtiging bij de makelaar aan te vragen.”

Jazekerweten! Q&A

Naast de livestreams van te koop staande huizen konden potentiële huizenkopers via Facebook rechtstreeks chatten met hypotheekadviseurs van De Hypotheker. “Wij merken dat er nu veel vragen onder huizenbezitters en huizenkopers leven. Zij vragen zich bijvoorbeeld af welke impact de coronacrisis op hun financiële situatie zal hebben. Hierbij staan zij voor de afweging of het verstandig is nu een huis te kopen of de hypotheek over te sluiten in verband met de stijgende rente”, vertelt Luiten. “Om op deze en andere vragen een antwoord te geven, kunnen consumenten in de komende week tijdens de ‘Jazekerweten! Q&A’ via Instagram of Facebook aan ons panel van deskundigen vragen stellen”.