Hypotheek afsluiten: waar let je op?

Een hypotheek afsluiten doe je niet zomaar. Als je je droomhuis hebt gevonden, is het belangrijk om goed na te denken over de manier waarop je je huis gaat financieren. Wat is je maximale hypotheek met jouw inkomen? Wat voor hypotheek sluit je af? Hoe lang zet je je rente vast, en hoe wil je gaan aflossen? Kom je in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Allemaal vragen waar De Hypotheker je mee kan helpen.

Voordat je je hypotheek gaat afsluiten

Er is vaak al veel gebeurd voordat je daadwerkelijk je hypotheek gaat afsluiten. Je vindt allereerst een huis waar je een bod op wil uitbrengen. Vervolgens ga je onderzoeken wat het huis waard is, en kun je gaan onderhandelen over de aankoopprijs. En over andere dingen, zoals de overname van roerende zaken en de transportdatum. Word je het hierover allemaal eens, dan kun je een bod uit gaan brengen. Als je het eens bent over de prijs, dan teken je een koopcontract en moet je een plan gaan opstellen hoe je het huis gaat financieren.

De juiste hypotheek kiezen

Een hypotheek sluit je meestal af voor een periode van 30 jaar. Je wil er dus wel zeker van zijn dat je de juiste hypotheekvorm kiest. Als onafhankelijke hypotheekadviseur kan De Hypotheker je helpen de hypotheek te kiezen die het beste aansluit bij je situatie.

De dienstverlening van De Hypotheker stopt natuurlijk niet als je je hypotheek hebt afgesloten. Wij zorgen ervoor dat je hypotheek bij je blijft passen gedurende de gehele looptijd. Met het Jazeker Plan evalueren we je hypotheek regelmatig en bekijken we of er aanpassingen nodig zijn in je hypotheekplan. In 30 jaar kan er natuurlijk veel in je persoonlijke of financiële situatie veranderen. Met De Hypotheker weet je zeker dat je hypotheek over een paar jaar ook nog bij je past.

Maak een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt, dan nemen we graag met je door wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek. We helpen je graag!