Verhogen van je hypotheek

Als je van plan bent een nieuw huis te kopen, kun je ervoor kiezen om je oude hypotheek met een bedrag te verhogen. Heb je een hypotheek gesloten voor 2013, dan gelden de ‘oude’ spelregels. Dit wil zeggen dat je niet verplicht bent om je hypotheek af te lossen en wel hypotheekrenteaftrek hebt. Een voorbeeld hiervan is de aflossingsvrije hypotheek. Lees meer over de hypotheekvormen.

Je verhoging op je hypotheek

Voor het hypotheekbedrag dat hoger is dan de vorige hypotheek geldt dat de nieuwe fiscale spelregels gelden. Je sluit in feite een nieuwe hypotheek af. Dit houdt in dat je verplicht bent om gedurende de looptijd je hypotheek af te lossen via een lineaire of annuïteitenhypotheek. Doe je dit niet, dan heb je geen hypotheekrenteaftrek.

Een hogere hypotheek, wat kost dat?

Je hypotheek verhogen kost altijd geld, want je neemt naast je bestaande hypotheek een nieuwe hypotheek. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor advies en bemiddeling, de notaris en de taxateur. Soms is het voordeliger om een nieuwe hypotheek te nemen voor het hele bedrag, soms om je hypotheek alleen te verhogen. De adviseur van De Hypotheker vertelt je er graag meer over.

  • We zetten alle kosten voor je op een rijtje
  • We berekenen hoeveel je kunt besparen
  • We brengen de gevolgen van je hogere hypotheek in kaart

Zo zie je of je hypotheek verhogen voor jou een verstandige keuze is.

Je hypotheek verhogen? Maak een afspraak met een hypotheekadviseur van De Hypotheker.

Afspraak maken arrow_forward