Begrippenlijst

In de begrippenlijst vind je uitleg over moeilijke begrippen rondom hypotheken en andere financiële onderwerpen.

Is het mogelijk om een hypotheek te krijgen voor een woning in het buitenland?

Voor het financieren van een woning in het buitenland bij een Nederlandse hypotheekverstrekker, zijn de mogelijkheden beperkt. 

Buitenlands onderpand

Normaal gesproken wordt een hypotheek verstrekt met een Nederlandse woning als onderpand. Voldoe je op de één of ander manier niet aan je verplichtingen, dan kan de hypotheekverstrekker aanspraak maken op het onderpand en de woning eventueel zelfs bij executie verkopen. Ligt het onderpand in het buitenland, dan is dat voor de hypotheekverstrekker veel lastiger. Je krijgt dan te maken met allerlei ingewikkelde internationale juridische regels.

Frankrijk, Duitsland en België

Door afwijkende regelgeving in de verschillende Europese landen zijn er alleen concrete mogelijkheden voor een hypotheek bij woningen in Frankrijk, Duitsland en België. Inmiddels zijn zelfs die mogelijkheden beperkt.

Alleen aan klanten waarin men een groot financieel vertrouwen heeft, willen sommige hypotheekverstrekkers nog wel eens een lening verstrekken voor de financiering van een woning in het buitenland. Ook als de hypotheekverstrekker een vestiging heeft in het land waarin jouw toekomstige huis zich bevindt, wil men je soms wel accepteren. De buitenlandse vestiging kan dan zicht houden op het eventuele financiële risico dat men loopt. Je kunt hiervoor het beste direct contact opnemen met de hypotheekverstrekker. 

Hypotheek omzetten of oversluiten? We stemmen je hypotheek af op je leven van nu én morgen

Zo helpt De Hypotheker jou als huiseigenaar.

Of stel je vraag aan één van onze specialisten.

Maak een afspraak