Woning in het buitenland en een hypotheek

Voor het financieren van een woning in het buitenland bij een Nederlandse hypotheekverstrekker, zijn de mogelijkheden zeer beperkt. 

Kan ik een hypotheek krijgen voor een huis in het buitenland?

In Nederland wordt een hypotheek alleen verstrekt met een Nederlandse woning als onderpand. Voldoe je op de één of andere manier niet aan je verplichtingen, dan kan de hypotheekverstrekker aanspraak maken op het onderpand en de woning eventueel zelfs bij executie verkopen. Ligt het onderpand in het buitenland, dan is dat voor de hypotheekverstrekker veel lastiger. De hypotheekverstrekker heeft geen tot nauwelijks zicht op het onderpand van de lening, omdat dat in het buitenland staat. Je krijgt dan te maken met allerlei ingewikkelde internationale juridische regels, waar een hypotheekverstrekker niet op zit te wachten.

Het is daarom niet mogelijk om in Nederland een hypotheek te verkrijgen voor een woning die in het buitenland staat en gebruikt gaat worden als hoofdverblijf. Voor meer informatie over de aanschaf van recreatiewoningen en hoe het zit met een hypotheek op een vakantiewoning in het buitenland, verwijzen we je graag naar de pagina over recreatiewoningen