Blog Blog

Bivakkeren in een eigen tiny house

Na de Limburgse overstromingen in 2021 werden Judith (58 jaar) en Fons (69 jaar) genoodzaakt om tijdelijk hun intrek te nemen in de garage van hun woning. Inmiddels zijn de herstelwerkzaamheden achter de rug en is hun fraaie boerderijwoning vanwege een winactie van De Hypotheker Maastricht prachtig gefotografeerd.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 10/02/2023
Huis Judith En Fons Buitenkant

Judith en Fons werden in 2016 met hulp van De Hypotheker Maastricht de trotse eigenaren van de fraaie boerderijwoning met prachtig, weids uitzicht op de reetjes die er in de ochtend gespot kunnen worden. Vijf jaar later wilden zij de erker graag verbouwen, die niet helemaal aansloot bij hun smaak. Het geld dat daarvoor nodig was werd weer netjes geregeld via De Hypotheker.

Geen verbouwing maar een overstroming

Maar in plaats van een verbouwing volgde er iets geheel anders, een scenario dat niemand had voorzien. De overstromingen in Limburg troffen namelijk ook de fijne woning van Judith en Fons. Het stel vertelt: “Het water stroomde via de voor- en achterkant de woning in en op verordening van de brandweer moesten we de woning verlaten. Inmiddels dreef alles rond in de woonkamer en keuken. De vissen zwommen door de straat, een bizar gezicht.”

In de herstelperiode die volgde kwam er gelukkig hulp uit verschillende hoeken: van diverse instanties, plaatselijke restaurantjes en vakantiegangers die van betekenis wilden zijn. “Hartverwarmend”, vinden Judith en Fons.

Tiny house in de garage

Tijdens deze periode heeft het stel hun intrek genomen in de garage. “Het voelde er gezellig en geborgen, net een tiny house!” Na veel geduld konden ze enkele maanden later de woning weer betrekken. “De drogers hebben maandenlang gedraaid om de muren en de fundamenten te drogen.” Het was wel weer even wennen aan de grote ruimte, toen de 100m2 tellende woonkamer klaar was.

Gelukkig voelen ze zich nu weer thuis en de erker die initieel moest worden verbouwd is zelfs de favoriete plek geworden in huis! Het uitzicht op de reetjes is gebleven, alleen genieten Judith en Fons er nu van vanaf een prachtig nieuwe bank.

Fotoshoot

Ruim een jaar geleden heeft De Hypotheker Maastricht een leuke actie gehouden onder klanten die dat jaar een hypotheek hadden afgesloten. Zij konden namelijk een fotoshoot winnen van hun net aangekochte of verbouwde woning. Judith en Fons waren één van de winnaars, maar door leveringsproblemen van de meubels kon de fotoshoot niet eerder plaatsvinden. Het resultaat is er niet minder om!