Blog Blog

De woningmarkt van 2023 in Noordwijk: wat staat ons te wachten?

Het zijn roerige tijden op de woningmarkt. De huizenprijzen beginnen te dalen en het aanbod stijgt, maar de hypotheekrente is ook flink hoger dan een jaar geleden. Wat staat ons in 2023 te wachten? Wij vroegen het aan Paul Rietveld, eigenaar van De Hypotheker Noordwijk.

Paul Rietveld Paul Rietveld | Eigenaar De Hypotheker Noordwijk
Leestijd: 5 min
Laatste update 30/01/2023

Wat zijn jouw verwachtingen van de woningmarkt in 2023?

“Ik verwacht dat de huizenprijzen in 2023 verder zullen dalen. Hierdoor zal de markt meer toegankelijk worden voor (startende) huizenkopers. Overbieden zal in veel gevallen niet meer nodig zijn.  

Wel is het de vraag of de licht opgelopen hypotheekrente van grote invloed zal zijn op de kansen van deze kopers. Of het woningaanbod ook zal toenemen, vraag ik me af. Ik denk namelijk dat de onzekerheden in de markt, waaronder de inflatie en de oorlog in Oekraïne, ervoor zullen zorgen dat woningeigenaren voorlopig nog blijven zitten waar ze zitten.”

Wat zijn belangrijke woningmarkt trends voor 2023?

“De voornaamste woontrend zal het verder verduurzamen van de eigen woning zijn. Vanwege de energiecrisis zal het in toom houden van de energiekosten voor veel mensen prioriteit hebben.”

Heb je tips voor mensen die een huis willen kopen in in 2023?

“Ik kan iedereen aanraden om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Dat is in deze markt echt een toegevoegd waarde. Heb je een woning gekocht? Kijk dan of je meteen kunt verduurzamen.  Dit verhoogt de waarde van je woning en verlaagt je maandelijkse lasten.”

Welke wijken en nieuwbouwprojecten raad je aan bij kopers in Noordwijk?

“Het gebied waar starters met name het meeste kans maken is in Noordwijk-Binnen. Hier staan vaak appartementen te koop die starters met behulp van een starterslening kunnen aankopen. Inwoners van de gemeente Noordwijk die hun eerste woning kopen in de gemeentes Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk komen in aanmerking voor een starterslening van maximaal € 50.000.

Kopers die geïnteresseerd zijn in een nieuwbouwwoning kunnen terecht bij twee nieuwbouwprojecten in Noordwijkerhout en Noordwijk, Buitengewoon Offem.” 

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden voor het kopen van een huis of het aanpassen van je hypotheek voor bijvoorbeeld het verduurzamen van je woning? Kom dan langs bij De Hypotheker voor een kennismaking en een eerste advies. Dit gesprek is uiteraard kosteloos en vrijblijvend.