04-09-2019

Jan sloot zijn hypotheek over en bespaarde een derde op zijn maandlasten

Jan (49 jaar) is onderhoudsmonteur bij een transportbedrijf en woont al vijftien jaar met zijn vrouw Wendy in Stellendam, op Goeree Overflakkee. Onlangs heeft hij zijn hypotheek overgesloten en daarmee flink bespaard op zijn maandlasten.

Zowel op mijn werk als in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met auto’s. Mijn grote hobby is het opknappen oude Volkswagenauto’s. Op dit moment heb ik een Volkswagenbusje en een Kever in mijn garage staan.

Huis met garage

Die garage is ook de reden dat we destijds hier zijn gaan wonen. De huizen met garages waren hier een stuk betaalbaarder dan in de omgeving van Hellevoetsluis, waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Ik voel me hier nu helemaal thuis. Het is een klein en rustig dorp, alsof je terug in de tijd gaat. Je kunt hier gerust je auto open laten staan. Het is lekker landelijk en het strand is om de hoek.

Een tijdje geleden liep voor een gedeelte van onze hypotheek de rentevaste periode af. Onze hypotheekadviseur van De Hypotheker stelde voor om niet alleen dat deel, maar de gehele hypotheek over te sluiten. Dat zou honderden euro’s per maand schelen: wij hadden namelijk een beleggingshypotheek tegen een hoge rente.

Meer op vakantie

Nu we de hypotheek hebben overgesloten is een derde van onze maandlasten weggevallen. We leiden nu een makkelijker leven. We kunnen meer leuke dingen doen, elke maand uit eten en vaker op vakantie. Twee weken terug zijn we nog met het Volkwagenbusje naar Schotland geweest. Vroeger kwamen we ook wel rond, maar was het meer rekenen. Zeker met mijn dure hobby van auto’s opknappen.

Het advies van De Hypotheker is me erg goed bevallen. Ze nemen alles van je over en dat is prettig. Je koopt maar twee of drie keer in je leven een huis, dan kun je er nooit alles van weten. In mijn eentje had ik dit nooit gekund. Bovendien is De Hypotheker onafhankelijk en dat is een bank nooit. Ik heb een collega van me die een huis ging kopen ook doorgestuurd naar De Hypotheker!


Benieuwd hoeveel jij kunt besparen door je hypotheek over te sluiten? Doe de check! Of lees meer over oversluiten.