Blog Blog

Opnieuw verhuizen na meer dan 20 jaar

Na ruim 20 jaar in dezelfde woning te hebben gewoond, gaan Peter (65) en Diane (61) verhuizen naar een nieuwe woning in Rozenburg. “Vergeleken met 20 jaar geleden is er aardig wat veranderd.” In deze blog vertellen ze hun verhaal.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 14/06/2021
20210614 103708 Hdr

“We voelden ons niet meer prettig in onze oude buurt, er was een hoop geluidsoverlast. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe woning in een andere buurt van Rozenburg. Van de makelaar hadden we al begrepen dat de woningmarkt er nu heel anders aan toe was dan aan het begin van deze eeuw. Daarom wilden we eerst het financiële plaatje rond hebben, zodat we meteen een weloverwogen bod konden doen.

Onze kennis van hypotheken stamt nog van jaren geleden. Daarom hadden we veel vragen. Bij onze eigen financieel adviseur kregen we niet de juiste antwoorden, daarom zijn we eens langs gegaan bij De Hypotheker. Daar hadden we gelukkig snel een goede klik met onze adviseur Marloes."

De perfecte woning

"Door de hulp van Marloes wisten we al snel wat ons budget was en kon de huizenjacht beginnen. We hebben verschillende huizen en appartementen bekeken, totdat we de perfecte woning tegenkwamen. Een schitterend mooie, instapklare en goed onderhouden woning in een hele fijne en rustige wijk. We deden een bod en dat werd geaccepteerd. We hadden waarschijnlijk een beetje de gun-factor: we hebben de verkopers ook gesproken en we zaten duidelijk met elkaar op één lijn. We hebben nog steeds goed contact met ze en zijn zelfs een avondje bij ze langs geweest.

De gekte op de woningmarkt was voor ons ook wel gunstig: onze huidige woning was binnen vier dagen verkocht. Toen was het tijd om de hypotheek rond te krijgen. Dat ging eigenlijk heel soepel en relaxed. Peter is met pensioen en Diane is al jaren afgekeurd, maar dat was geen probleem voor de hypotheek. Marloes maakte met taal en beeld duidelijk wat onze mogelijkheden waren en hield rekening met ons pensioeninkomen en de uitkering van Diane."

Probleemloos proces

"De afspraken bij De Hypotheker waren flexibel. We hebben gebruik gemaakt van beeldbellen, maar ook met elkaar om tafel gezeten. Marloes gaf overal netjes en duidelijk antwoord op en als we iets niet snapten, legde ze het gewoon nog een keer uit. Uiteindelijk was het rondkrijgen van de hypotheek snel en probleemloos.
Deze week kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. Als we gezond mogen blijven en er zouden wat aanpassingen komen, dan willen we hier zeker nog lang blijven wonen. We zijn nog geen mensen voor een appartement. En De Hypotheker? Die zouden we iedereen aanbevelen!"