Blog Blog

Huis kopen in 2023: waarom het een goed idee is

Is het een goed idee een huis te kopen in 2023? Jazeker! Wij geven je 3 redenen waarom je juist nu een huis zou moeten kopen.

 

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 24/03/2023
Hypotheker9443 1

1. Verkopersmarkt slaat om naar een kopersmarkt

Het woningaanbod neemt toe, de huizenprijzen dalen en er wordt minder overboden op woningen. Een heel goed moment dus om als koper de huizenmarkt te betreden! Doordat huizen nu langer te koop staan dan een aantal maanden geleden heb je een goede onderhandelingspositie.

2. Oude rente meeverhuizen naar nieuwe woning

Heb je al een koopwoning? Grote kans dat je een lagere rente betaalt dan de actuele hypotheekrente. In veel gevallen kun je je oude hypotheekrente meenemen naar je nieuwe woning en het restant financieren tegen een hogere rente. Het kan dus best meevallen met die hogere maandlasten, zeker wanneer je een energiezuinige woning koopt en dus ook lage energielasten hebt.

3. Kopen is vaak voordeliger dan huren

Woon je nu in een huurhuis? Dan is op zoek gaan naar een koopwoning in deze tijd een serieuze optie om te overwegen. Huurprijzen stijgen ieder jaar fors, terwijl je met een hypotheek je maandlasten voor lange tijd stabiel kunt houden. Ook los je af op je hypotheek, waardoor je aan het einde van de looptijd van je hypotheek volledig de eigenaar bent van je eigen woning.

Twijfel jij nog of je nu een huis wilt kopen, of wilt wachten, of wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Kom dan eens vrijblijvend langs bij een vestiging van De Hypotheker en wie weet is dat droomhuis binnenkort wel van jou!